Vyhľadať
Close this search box.

2,5D frézovanie rovinných plôch, kontúr a vreciek

Jednoduché a ľahko automatizovateľné

Tebis obsahuje všetky stratégie, ktoré potrebujete na rýchle obrábanie otvorených a uzavretých 2,5D geometrií, vrátane viacstranného obrábania. Integrované sú možnosti na hrubovanie a dokončovanie stien a dna. To tiež zjednodušuje NC programovanie – vďaka tomu môžete vyrábať špeciálne geometrie pomocou jedinej funkcie.

Kľúčová výhoda: NC programovanie prizmatických pravidelných a voľných geometrií je možné jednoducho automatizovať pomocou technológie Tebis feature pre 2,5D frézovanie – samozrejme nechýba ani automatická detekcia prvkov.

Výkonný a spoľahlivý

  • Priame frézovanie na plochách
  • Hrubovanie v rovinách chrániace nástroje
  • Integrované stratégie hrubovania s vylúčením plného opásania nástroja
  • Kompletná kontrola kolízií

Jednoduchá automatizácia

  • Automatické generovanie NC programov pre geometrie so štandardnými a voľnými tvarmi
  • Integrovaná korekcia dráhy a podpora pre viac pracovných rovín
  • Automatické určovanie počiatočných bodov a bodov ponoru

Komplexný systém

  • Započítavanie polotovarov od začiatku do konca
  • Presné zohľadnenie zvyškových materiálov so sledovaním úberu materiálu
  • Optimalizované odchody

Vysoká pružnosť

  • Možnosť NC výstupu orientovaného na cykly
  • Lineárne alebo vyhladené NC dráhy pre optimálne výsledky na každom type stroja

Viacstranné obrábanie

Nástroj je možné ľahko polohovať na ľubovoľný počet rovín na obrábanie 2,5D geometrie so štandardnými tvarmi. V kombinácii s automatizovaným 2,5D obrábaním založeným na prvkoch (Feature) tak môžete v rámci jediného NC programu rýchlo a s minimálnym úsilím generovať kompletné 5stranné obrábanie.

cam 2,5D frézování tebis

Frézovanie rovinných plôch

Súčasť je možné obrábať, vrátane hrubovania, dokončovania dna a dokončovania bokov, s výberom iba jedného prvku (Feature). V špeciálnych prípadoch je možné ručne pohybovať nástrojom po rovinných plochách. Nástroj sa automaticky vyhne chráneným plochám.

cam 2,5D frézování tebis

Frézovanie obrysových kontúr

Okrem Z-konštantného obrábania umožňuje stratégia „Z-premenný“ optimálne frézovanie kontúr s premenlivou 3D výškou. Pomocou ponorného obrábania s využitím špeciálnych nástrojov je možné veľmi rýchlo odstrániť veľké množstvo materiálu – a to aj pozdĺž voľných hrán kontúry.

cam 2,5D frézování tebis

Frézovanie vreciek

Môžete obrábať ľubovoľné kruhové vrecká, drážky, obdĺžnikové vrecká alebo vrecká voľného tvaru. Optimálne NC dráhy sú generované na základe geometrie – pre každý typ geometrie je k dispozícii špeciálna stratégia. Bočné a základné plochy môžu byť tiež obrábané po špirále alebo skrutkovici.

Bezpečná výroba vonkajších závitov

Vonkajšie závity je možné rýchlo vyrobiť v jedinom NC programe, a to vrátane čapu, závitu a zrazenia. To je veľkou výhodou pre výrobcov dielov, ktorí chcú rýchlo, kompletne a bezpečne naprogramovať dráhy nástrojov v CAM softvéri s podporou simulácie.

Jednoduché generovanie NC programov pomocou technológie šablón

Pripojené video ukazuje, ako je možné v podstate úplne automaticky generovať NC programy pre vrecká, ktoré vyžadujú podobné obrábanie. Skopíruje sa šablóna, spustí sa výpočet – a NC program je hotový.